Kultúra

Népítélet: megvannak az őszi kedvencek

Lassan kialakul, hogy mit nézünk rendszeresen, a sort elején a tehetségkutatók és a sokszor elátkozott valóságshow-k állnak.

Beindult az ősz, és mink is megtaláltuk kedvenceinket – és leginkább az RTL Klub számításai látszanak bejönni. Persze ez nem meglepetés: az X-faktor mindig is szárnyalt (és valljuk be, a vasárnapi adás Nagy Feró eredményhirdetésével tényleg igazi tévés gyöngyszem volt: még ha valaki nem is látott egy műsort sem, könnyen bele tudott helyezkedni a szituációba, amelyben épp annyi érzelmi csúcspont volt, ami kigördíti a könnycseppet a szemünkből), és a ValóVilág a kreatív szabályaival megtalálta a nézőit megintcsak – figurái maguk is tudják, tényleg, konkrétan öt perc hírnév jut nekik, hát próbálják kihasználni.

A számok: X-faktor első, 2,1 millió néző, a VV5 három adással is fel tudott kerülni a legnépszerűbb 30 listájára átlag 900 ezer nézővel, ami elég jó. Az ÖsszeEsküvők nem tud kitörni a 800 ezres kategóriából (azt is csak egyszer éri el egy héten). Egyre nézetteb a közszolgálati Híradó, már 724 ezres a legjobb eredménye (a Tények és az RTL-es Híradó 1,3-1,2 milliós nézettségétől így is távol van), a Magyarország, szeretlek! 685 ezerrel áll a lista 20. helyén, az ismét jelentkező Kékfény pedig Szabó László-i fényében ragyog, a 26. helyen áll 549 ezres nézőtáborával. Más új köztévés műsorok (Maradj talpon!, Hacktion sorozat) nem fértek be a legjobb 30 közé.

Sebastian Vettel második VB-címe (ő a legfiatalabb duplázó) pedig nem nagyon izgatott minket, igaz, a 644 ezres nézettség annak is köszönhető, hogy felvételről ment az adás, így a végeredmény tudatában sokan választhattak mást vasárnap – sokan, majdnem ennyien A medál című vígjátékot nézték a TV2-n, és fele annyian a Házasságból elégséges című 1961-es magyar vígjátékot az m1-en.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik