Kultúra

A tévében: Izlandtól a Mennyországig

Családi dráma egy művészcsalád egyik tagjától, Audrey Tautou-kezelés, malackodás és egy 15 éves magyar zenekar alkotja a mai programot.

Egy-két éve azt sem tudtuk, hogy Izlandon vannak vulkánok, sőt, hogy Izland létezik, azt is csak onnan, hogy megverték a magyar válogatottat, meg hogy Björk olykor felvett valami hattyús-átlátszó estélyi ruhakölteményt. Aztán jött a válság, a bankok összeomlottak, a kormány lemondott, az izlandiak tüntettek, most meg perbe készülnek fogni a volt miniszterelnököt. Illetőleg két vulkán kitörése is utazási pánikot okozott, légiforgalmi cégek sokasága húzta le a rolót egy kiejthetetlen nevű tűzhányó miatt. Amikor az Eye…izé kitört, egy forgatócsoport épp arra járt, és nagyszerű felvételeket készített a valóban gyönyörű kitörésről (míg a szigetet ellepte a hamu). Izlandi vulkánok: újratöltve?, 18:00, National Geographic.

Legyen bármilyen rossz a kedvünk, a szép felvidít, helyrerázza a világot, meghökkent, szóval terapikusan is nagyszerű, ezért aztán legyen bármennyire uncsi-megszokott-mindig ugyanolyan, ha mód van rá, szeretjük nézni: Audrey Tautou a Happy End című film által sugározza szét szépségét egyszerű szobánk és létünk felületére. Éljünk vele, meglepően hatásos – 21:00-tól a Duna TV-n.

Maguk mit tennének, ha négy testvérük közül kettő Joseph és Ralph Fiennes lenne? Martha mindenesetre úgy döntött, rendező lesz, az Anyegin után megrendezte a Kromofóbia című filmet, mely igazi családi dráma. Van itt minden, elhanyagolt gyerek, hűtlen férj, meleg nagybácsi, bűnözés, majd az egész rendszer összeomlása. Akik pedig előadják, azok sem akárkik: Ralph Fiennes (persze), Penélope Cruz, Kristin Scott Thomas, Damian Lewis, Ben Chaplin. Kell-e ennél jobb szombat esti film? 22:10, Story4.

Az X-faktor és a ValóVilág5 beszavazása után a szem már fáradt, de az agy még kér, mert az előző órákban alig kapott valamit. De megterhelni mégsem volna illendő, ezért – nagyon helyesen – az RTL Klub az Amerikai pite című filmet helyezte a két műsor után. Az 1999-es klasszikus a, ahogy mondani szokás, becsajozás-bepasizás nehézségeit jeleníti meg kevéssé Dr. Czeizel Endre modorában, ellenben rengeteg malackodással. Nem egy francia klasszicista komédia, de lezárja a napot, annyi biztos – 22:15, RTL Klub.

Végül jöjjön az az együttes, amely nagyjából elsőnek vette észre, hogy a brit szigeteken a zenészek bedugták a gitárt az erősítőbe, s kicsit letekerve a torzítást elkezdtek jó kis popdalokat termelni. A magyar britpop apostola, a Kispál Utáni Generációk Illés Együttese, a Heaven Streeet Seven 15 éves lett, és ez okból koncertet adtak, melyet most – sajnálatosan kései időpontban – megoszt a nagyközönséggel a közszolgálati televízió is. 1:25, m1. (Amennyiben az első részt, a másodikat pedig másnap 0:50-től)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik