Kultúra

Népítélet: mire is használjuk a tévét?

A kör című filmmel ellentétben nem rémek másznak ki a képcsőből, hanem mi bújunk bele a valóságnál bársonyosabb képet adó készülékbe.

Érdekes képet mutatnak az adatok, no nem az X-faktor első helye a meglepő (kétmillió alatti nézőszámmal), akkor inkább már A széf ötödik helye emelkedik ki a maga 1,28 milliós nézettségével – már nagyon hiányzott egy nézhető koraesti vetélkedő.

Sokkal inkább az érdekes, hogy a harminc legnézettebb műsor között egy sincs, amely a 9/11-es tízéves évfordulóhoz lenne köthető (a hírműsorokat kivéve, de azok mindig nézettek), egy kapcsolódó filmfeldolgozás se jutott be a legjobb 30-ba, holott a Magellán vagy a Kegyenc fegyenc mellé épp beférhetett volna a United 93 vagy a London River (a másik terrortematikájú film).

Ellenben Hofi Géza 1985-ös szilveszteri műsorával, A szomjas magyarral az m1 létező igényt elégített ki (22. hely, 829 ezer néző), és szeptember 11-én is inkább a Görögbe fogadva című Nia Vardalos-filmet néztük (mint Ridley Scott Mennyei Királyságát) – 9. vs. 18. hely.A katedrális lassan kiesik a legjobb 30 közül, ami nyilván nem a sikeréről tanuskodik, és a Frizbi is egyre lejjebb csúszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik