Kultúra

A tévében: Renz és Matula örök

Egy (azaz kettő) régi (már akinek) ismerős mellett BL-meccs és akcióhős-, -filmdömping várható, meg egy erdélyi falu szomorú sorsa.

Renz és Matula, no meg az elmaradhatatlan biliárdasztal – igen, ez a Két férfi egy eset német krimisorozat 1981-ből. A német krimisorozatok persze csak annyira fordulatos krimik, mint amennyire a Dr. House átlagos körzeti orvos, de ízük, összetéveszthetetlen hangulatuk van. És a nosztalgia öröme úgyis erősebb bármilyen dramaturgiánál. 20:30, Story4.

Akiknek a Digi Sport Plus valóság, nem csak ábránd tárgya, most örülhetnek, mert 20:40-től a Benfica – Manchester United BL-meccsben lehet részük, aminél azért rosszabbat is el tudok képzelni. Vajon a portugál rekordbajnok képes feltartóztatni Ferguson fiait? Aki látta, mesélje el.

Félő volt, hogy a Crank 2. csak halvány másolata vagy túlgondolt továbbfejlesztése lesz az első résznek, a végeredmény inkább az elsőhöz áll közelebb, de nem is annyira halvány. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk az első rész végén, amit nem könnyű elképzelni, lévén egy felhőkarcoló tetejéről történő aszfaltra zuhanással zártunk. Ám Chelios nemcsak felépül, hanem rögtön cseberből vederbe kerül, most épp a szívét helyettesítette egy gonosz nagyfőnök valami elemes készülékkel – áram kell Chevnek a túléléshez. Elképzelhető, hogy a harmadik rész már a megújuló energiaforrásokra fókuszál, és a főhősnek biodízelt meg hidrogént kell magához vennie? Egyszer mindenképp nézhető az elemes akcióhős és önironikus kalandjai – 21:55, Viasat3.

Ezt a filmet már láttuk egyszer, persze más hangsúlyokkal: a Több mint testőr inkább a romantikára koncentrál, míg John Woo filmje, a Blackjack – persze – az akcióra. Ezért nem is egy olyan szívtipró alakítja a főhős testőrt, mint a 90-es évek Kevin Costnere, hanem Dolph Lundgreen, akit Ivan Drago néven Rocky a negyedik jelenésben csépel darabokra. Jelen esetben egy szupermodellt kell megvédenie természetesen pszichopata üldözőjétől a “divatvilág forgatagában”, mindezt úgy, hogy a szeme sérült, érzékeny a fehér fényre, most mondják meg. 22:55, RTL Klub.

Annyi krimi-, akciófilm-áldozat után jöjjenek egy asszimilálódó, egyre reménytelenebb helyzetű kis falu, Kőhalom-állomástelep lakói és az ő életükről szóló képsorok. Itt olcsó foglalkozás volt egykor akciófilm-áldozatnak lenni, mert a helyi fatelep a munka mellett ingyen tüzelőt és koporsót adott a helyieknek. Innen a cím is, Ingyenkoporsó, egy erdélyi falu szomorú, eldőlni látszó küzdelme recesszióval, szegénységgel, identitástudattal, kulturális önismerettel. 22:56, Duna TV.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik