Kultúra

Kate Winslet hányása a legjobb az új Polanski-filmben?

A nemrég még házi őrizetben tartott francia rendező nem ment el a Velencei Filmfesztiválra, de ott bemutatott filmjének jó a visszhangja.

Az öldöklés istene című Yasmina Reza-műből készült feldolgozást részben maga Polanski írta még tavalyi svájci házi őrizete alatt.

A Carnage bemutatója utáni visszhangok mindenekelőtt az Oscar-díjas Kate Winslet alakítását méltatták. A Carnage történetét Roman Polanski New Yorkba ültette át, de a filmet Párizsban forgatta. Az alkotást hangos taps fogadta az újságírók és a kritikusok részéről. A világpremieren a szereplők közül Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly és Jodie Foster is megjelent.

Kate Winsletnek különösen a “hányós” jelenetei keltettek nevetést. A brit színésznő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy rendkívül vicces volt ezeket a képsorokat felvenni. “Nem volt könnyű, de néhány nagyon fondorlatos technikai elem is segítette a munkát. A gyerekeim eljöttek arra a forgatási napra, azóta csak erről beszélnek” – árulta el a sajtónak. Christoph Waltz azt is hozzátette, az anyag, ami hányásnak tűnik a filmben, Roman Polanski receptje alapján készült.

A filmet egy lakásban forgatták, valós időben, így az alkotás olyan, mintha a közönség szélesvásznon nézne egy színházi darabot. Ezt néhány kritikus fel is rótta Polanskinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik