Kultúra

Jodie Foster és Kate Winslet Polanski új filmjében

Roman Polanski színdarab-adaptációja sötét komédia két házaspárról. Az apák szerepében Matt Dillon és Christoph Waltz.

A házi őrizetből ez év júliusában szabaduló rendező a francia színműíró Yasmina Reza Le Dieu du Carnage / God of Carnage (A pusztítás istene) című darabjából rendezi következő filmjét.

A történet két párról szól, akiknek a gyerekei összetűzésbe kerülnek a játszótéren, a szülők pedig megpróbálják kulturáltan rendezni a konfliktust. Az erre szánt este azonban katasztrofálisan sikerül, a két pár hamarosan egymásnak esik, a másik szülői képességeit vitatja, majd a vita hevében már saját házasságuk hibái is felszínre törnek.

Az anyákat Polanski szereposztása szerint Jodie Foster és Kate Winslet alakítja majd, az apákat Matt Dillon és Christoph Waltz. A Brooklynban játszódó történet forgatását 2011-re tervezik európai helyszíneken.

Az eredeti színdarab amerikai adaptációja korábban óriási sikert aratott a West Enden is és a Broadwayn is. A brit változatban Ralph Fiennes alakította az egyik apát. A 2009-es Broadway-változat szereposztásában James Gandolfini, Marcia Gay Harden, Hope Davis és Jeff Daniels játszotta a szülőket. Az előadás elnyerte a legjobb színdarab, a legjobb rendezés, Marcia Gay Harden pedig a legjobb színésznő Tony-díját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik