Kultúra

Frászkarika [filmpremier]

A film kapcsán a Wikileaks megszerzett egy telefonbeszélgetést a Dreamworks egyik fejesétől.

Pupákok!

Ha pénzt akarunk csinálni a filmezésből, meg kell találnunk a legodaadóbb közönséget, aki a mozijegy mellé még megveszi a plüssfigurát és a DVD-t is. De ha ezek, pl. a tinik már rajonganak valamiért nagyon (pl. vámpírok, vámpírszerű fiatalemberek), akkor lehetőleg azoknak csináljunk filmet, akik ennek a rajongásnak a tárgyát utálják. 

És miről csináljunk filmet? Mindegy, de valamit dolgozzukn fel, remake kell, átirat, valami kapcsolódó dolog, mert ma önmagában egy film sem hoz pénzt (az Avataron kívül). Ja, Avatar, jut eszembe, hát a 3D-t majdnem kifelejtettük. Mehettek forgatni. 

Hogyhogy mit? Hát mindent nekem a szátokba rágnom? Tessék, itt van ez a horrorfilm 1985-ből, minden gimis a környéken vámpírrá változik benne, mégis a legszexisebb maga a fővámpír. Arra majd szerzünk egy nagy nevet, igen a Colin Farrell majd úgy nyalja a szája szélét, hogy még a legsótlanabb matekfaktos macában is felforr a vér. 

Hogy hova menjetek forgatni? Istenem, hát Las Vegasba, ott van a külvárosban egy félig megépült lakópark, olcsón odaadják, beszéltem velük. Ja, és kissé dobjátok fel az eredeti történetben a tévés vámpírvadászt, ott lehet kicsit fikázni a médiát, meg poénkodni, szabad kezet kaptok. Igen, a fiúk észreveszik, hogy a szomszéd vámpír, és a netes-tévés vámpírvadászhoz fordulnak segítségért. 

A lényeg, gyerekek, hogy divatosak legyünk, de ne túl feltűnően, egyben mintha ki is röhögnénk az egészet. Mindenképp tegyük bele azt a mondatot, hogy “Nem olvasok Alkonyatot”, mert így sokan csak emiatt nézik majd meg. És 3D, könyörgök! Mindegy, hogy néz ki, ha nincs 3D, nekem ugrik a prémiumom! Na, kapjátok össze magatokat!

(Frank Einstein
horrordivízió-igazgató)

Fright Night – színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai horror-vígjáték, 120 perc, 2011, rendező: Craig Gillespie, forgatókönyvíró: Marti Noxon, Tom Holland, zeneszerző: Ramin Djawadi, operatőr: Javier Aguirresarobe, producer: Michael De Luca, Michael J. Gaeta, Keith Melton, Alison R. Rosenzweig, vágó: Tatiana S. Riegel, szereplők: Anton Yelchin (Charley Brewster), Colin Farrell (Jerry Dandrige), Toni Collette (Jane Brewster), David Tennant (Peter Vincent), Dave Franco (Mark), Christopher Mintz-Plasse (Ed Thompson), Imogen Poots (Amy Peterson), Reid Ewing (Ben)

Hazai bemutató: 2011. augusztus 18.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik