Kultúra

Három új vámpírfilm is készül

Colin Farrell mellett Michael Fassbender és Gemma Arterton is vámpírfogat növeszt.

A vámpírfilmek népszerűsége nem múlik, sőt, a közönségfilmek alkotói mellett egyre több szerzői filmes rendező választja témájául a halhatatlan lényeket. Ilyen például Jim Jarmusch és Neil Jordan.

Az Oscar-díjas Neil Jordan (Síró játék, Egy kapcsolat vége) nem először készít filmet vámpírokról, 1994-ben bemutatott Interjú a vámpírral című horrorja Tom Cruise egészen új arcát mutatta meg, Brad Pittnek világhírt hozott, Kirsten Dunst pedig ekkor vált ismertté.
Jordan új filmje, a Byzantium főszerepeiben Gemma Arterton (Quantum csendje, Perzsia hercege – Az idő homokja) és Saoirse Ronan (Hanna – Gyilkos természet) láthatók, akik anyát és lányát alakítják. A történetben a vámpír anya lányából is vérszívót csinál. A stáblistán olyan további nagy nevek találhatók, mint Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes és Jeremy Irvine.

Jim Jarmusch-t (Törvénytől sújtva, Halott ember, Broken Flowers – Hervadó virágok) is a vérszívók izgatják egy ideje. A független amerikai rendező állítása szerint évek óta tervezi ezt a filmjét. Az egyelőre cím nélküli projekt egy „kripto-vámpír szerelmi történet” lesz Michael Fassbender (Éhség, X-Men: Az elsők), Tilda Swinton és Mia Wasikowska (Alice Csodaországban, A gyerekek jól vannak) főszereplésével. A Total Film szerint John Hurt is megjelenik majd. A film Németországban, Marokkóban és Detroitban forog majd a jövő év elejétől, részleteket egyelőre nem lehet tudni a történetről.

Egy harmadik vámpírfilm pedig elkészült a közelmúltban, méghozzá Colin Farrell főszereplésével. A Fright Night egy amerikai kertvárosban játszódik, ahol a tinédzser Charley (Anton Yelchin) gyanakodni kezd, hogy új szomszédjuk (Farrell) áll a közelmúlt friss halálesetei mögött. Craig Gillespie (Plasztik szerelem, Anyámon a tanárom, Tara alteregói) az 1985-ös Frászkarika remake-jét készítette el. Íme az előzetes, melyben Colin Farrell szexi vérszívót alakít!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik