Kultúra

Népítélet: a szívekben még tombol a nyár

Akár a már rég elfeledett hőségben a levegő, úgy áll rezzenetlenül-mozdulatlanul a magyar néző ízlése.

Habár az időjárás elromlott a hét második felére, azon polgártársaink, akik a tévénézésben érdekeltek (azaz nem esznek főtt kukoricába mártott jégkrémet egy vízibiciklin 30-as faktorú naptejjel), még mindig nyáriasan teszik hazafias kötelezettségüket. A napi három és fél óra tévénézést a megszokott módon pipálják ki: hírműsorok, sorozatok, olykor egy-egy 46 545 éves mozifilm.

A héten a Tények nyert, de jön utána a vasárnapi RTL Klubos Híradó a második helyen (norvég embervadász, Amy Winehouse halála). Másfél, illetve 1,2 millió ember nézte őket – azt hiszem, jó ötlet volt az RTL-től a Tények végére tolni a Híradó kezdését, mert tegye fel a kezét, aki sokszor mindkét hírműsort szeretné látni! Igen, én is.

A 3. és 4. helyen két olyan ember filmje áll, akiknek már rég meg kellett volna találni a helyet a Hősök terén Szent István és Kossuth Lajos mellett – Terence Hill és Bud Spencer főszereplésével: Az ördög jobb és bal keze I, II. Az m1 szilágyitiboros és önökkértékes műsorai szokás szerint ott vannak a listán (24., 27. hely), és a TV2 Hőhulláma is 20.

Semmi újdonság, minden legyen ismerős, biztonságos, változatlan. Így van jól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik