Szórakozás

Beperelte Vágó Istvánt a TV2

Nehéz helyzetbe sodorta a tévést, hogy napvilágra kerültek egy rendezvényen elhangzott mondatai.

Váratlanul beperelte a TV2 Vágó Istvánt, aki fél évvel ezelőtt távozott a csatornától váratlanulírja a Bors. A műsorvezető akkor azt állította, tudta nélkül bontotta fel vele a csatorna a szerződést, ennek ellenére mindvégig diplomatikusan fogalmazott egykori kenyéradójáról. Két hónappal ezelőtt azonban a Demokratikus Charta pécsi szervezetének vendégeként arra tett utalást, hogy politikai indítékok állhatnak elbocsátása mögött.

A lapnak akkor így nyilatkozott: „Azt kellene cáfolniuk, hogy jelent-e meg a Helyi Téma hirdetése, logója náluk, valamint azt, hogy a Hír Tv-től oda küldött szerkesztő van-e a nyakukon. Arról is mondhatnának valamit, igaz-e az, hogy a kutatások szerint a TV2 híradója a legkevésbé kiegyensúlyozott”.

A köztudottan baloldali elkötelezettségű Vágó a lap megkeresésére ezúttal nem kívánt nyilatkozni és a TV2 is szűkszavúan kommentálta az értesülést. Közleményükben azt írták, egy ideig türelmesen figyelték a csatorna ellen indított rágalomhadjáratát, amelyet legtöbbször légből kapott összeesküvés-elméletekkel színezett, de néhány nyilatkozatával túl messzire ment, így a TV2 vezetése úgy döntött, a bíróság előtt számoltatja el az exkvízmestert valótlan állításaiért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik