Kultúra

A tévében: üldözés autóval, kedvenc mondat, Stallone szakállal

Börtön, autós üldözés, terrortámadás, háborús túlélés, sorozatgyilok érkezik ma, hogy feljebb tornássza a melegrekordot.

Üldözés esetén menekülnünk kell, a legjobb autóval, persze ilyenkor üldözőink is autóba pattanhatnak, s ez esetben tennünk kell valamit, hogy lerázzuk paranoiánk tárgyait. De mit? Szórjunk szögeket az útra, ahogy a filmekben látjuk? Olajat, aztán gyújtsuk meg? A megnyugtató válaszra ma este 19:00-ig kell várni, amikor az Állítólag… (más néven mítoszirtók, azaz Mythbusters) műsorában Adam és Jamie minden módszert letesztel a Discovery Channelen.

A túlélés kézikönyve magyar egyedeknek háború esetén különösen, de fegyveres harc után, a mindennapi hadviselésben szintén – ez lenne Keleti Márton A tizedes meg a többiek című filmje. Az ember mindennap találhat belőle kedvenc mondatot (nekem ma épp: “Albert, pincétek van?” “Uram, gyönyörű pincÉINK vannak.”), egy kis emlékezetfrissítés (inklúzíve a sok-sok nagy színész nagyságát felidézni) 20:10-től az m1-en.

Három börtönhöz kötődő történet kívánkozik az autós üldözés és a háborús túlélés után, ezt a Beszélőn című szkeccsfilm biztosítja. A francia film három erkölcsi kérdést is feltesz, érzékenyen és arcunkba nézve. Kis ősz a nyárban 21:00-tól a Duna TV-n. 

Nagy hajjal, szakállal érkezik Sylvester Stallone, tehát épp nem bokszol vagy lő. Pontosabban lő, de nem géppuskával a könyökhajlatában – ez a Fantom az éjszakában egyik különlegessége. Az 1981-es film másik érdekessége Rutger Hauer és Sly találkozása, minekután New Yorkban terrortámadástól lehet tartani. Az összefüggéseket majd a film megvilágítja maga, hatalmas barkók, bőrzakók, apatikus Amerika, Stallone mint egy feminin könyvelő pisztollyal – 21:25, Viasat3

Végül egy mexikói-ecuadori thriller. Egy újságíró stábjával Ecuadorba érkezik, hogy egy megoldatlan bűnügyről számoljon be. Egy baleset következtében aztán az újságíró rájön, összetalálkozott a gyilkossal – de igazi újságíró lévén inkább egymaga akarja rendezni a helyzetet. A Cronicas a büszkeség vétkéről beszél, mint Homérosz Iliásza, csak a körülmények kevésbé eposziak. 23:45, RTL Klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik