Kultúra

A tévében a hétvégén: galamblelkű bokszoló, villámtudós

Furcsa párok szombaton, mint Sharon Stone-Steven Segal, vasárnap pedig Hitler SS-ruhába öltözteti a kutyáját, Hallgatag Drugics pedig galambot tenyészt.

szombat

Daliás idők, 1988, amikor Steven Segal és Sharon Stone még egy filmben játszott, rendezőjük pedig A szökevényért, illetve egyéb Segal-filmekért felelős Andrew Davis volt! A Nico nem a híres New York-i díva életét dolgozza fel, hanem egy titokzatos rendőr története, aki egy drogszállítmányra bukkan, de kisül, hogy drog helyett robbanóanyag a fogás. Az ügyet innentől kezdve elveszik tőle, de ő nem áll le, a többit nem nehéz kitalálni. 21:15, RTL Klub, dörögnek a fegyverek.

A National Geographicot mindig is a fotókért szerették az olvasók. A legjobb fotóknak persze története van, és a megszállott fotósokat mozgókép rögzítésére alkalmas kamerával is érdemes követni. A Nat Geo legjobb fotói: Villámvadászok című epizódban Carsten PEter és társai munkáját nézhetjük végig ők óriási viharok közelében szeretnek tartózkodni, hogy a villámszenvedélynek és – tudománynak hódolhassanak. 22:30, National Geographic.

Nicole Kidmant is rég láthattuk takarítónőként, mint ahogy Sir Anthony Hopkins sem afroamerikai karakterei kapcsán ugrik be elsőként. Robert Benton filmjében ráadásul össze is jönnek, ahogy a férfi szembesül eddig eltitkolt identitásával (a Trópusi vihar című filmben fordítva volt, ott a Robert Downey Jr. alakította színész mindenáron fekete akart lenni). A Szégyenfolt azért ígérkezik érdekesnek, mert rendezője a Bonnie és Clyde, a Kramer kontra Kramer vagy a Senki bolondja című film forgatókönyvírójja, az alapanyag pedig Philip Roth nagy sikerű regénye. 23:15, Duna TV

A holokausztot gyerek szemszögéből láttatni nem egyedülálló a filmtörténetben, viszont nagyon nehéz feladat. A koncentrációs táborban rejtegetett kis Jónás története történetesen magyar produkció is valamennyire, a helyszínek mellett Kende János fényképezte a filmet, a zenét pedig a nagy Ennio Morricone komponálta. A főszerepben Jean-Hugues Anglade és Juliet Aubrey próbálják a kis Jónást megmenteni. Jónás, aki a cethal gyomrában élt, 23:45, m2.

Az írás nem veszélytelen foglalkozás, erről számol be a Tortúra című Stephen King-klasszikus ugyancsak klasszikus feldolgozása. A James Caan megformálta író balesetet szenved a semmi közepén, és egy közelben élő rajongója talál rá, aki ápolónő is. Micsoda szerencsés véletlen! Ám Annie (Kathy Bates játékában lett felejthetetlen karakter) kissé bolond, így a megmentési és lábadozási akció a címben olvasható pokoljárássá fajul. Egy kis izgalom 0:00-tól a Viasat3-on. 

vasárnap

Jó ebédhez szólnak a motorok, a Forma-1 egyik legpatinásabb pályáján, az angliai silverstone-in történik mindez 13:35-től. Amely pálya nem a rafinált box-utca-taktikáról szól, hanem a gáz tövig benyomásának mesterségéről. Vajon itt is a Red Bull Racing és Vettel dominál majd? Meglátjuk az RTL Klubon.

Azt gondolnánk, a botrányairól, börtöneiről és fülleharapásáról hírhedt Mike Tyson kemény és férfias szenvedélyeknek hódol, ám a bokszlegenda már régóta a galambászat elszánt híve, egész fiatal korától érdeklődik a madarak iránt. Bokszpályafutása végével pedig végre teljesen átadhatja magát ennek az érdekes sportnak – kis csapatával galambokat nevel, és versenyekre jár. A Tyson új viadala nemcsak magát a hobbit, de Tysont is közelebb hozza hozzánk – ma a második részt láthatjuk. 19:00, Discovery Channel

Ha épp nem Tysonnak, hanem Hallgatag Drugicsnak hívnák, akkor elmondhatnánk, íme, egy, az életben is megjelent Rejtő Jenő-karakter. Utóbbi életét dolgozza fel félig fikciós formában Varsányi Ferenc, és ha visszaemlékezünk a félig az életből ellesett Rejtő-karakterekre, csakis nagyon izgalmas és színes történetekre számíthatunk. Erre utal a cím is: Volt egyszer egy regényhős, akit P. Howardnak hívtak. 21:45, Duna II. Autonómia.

Mára is jut egy film a nácizmusról, a Véresen valódi valóság Adolf Hitlerről a címétől eltérően nem dokumentumfilm, hanem szatíra. Az egyre zavarodottabb Hitler a végnapjait éli bunkerében, és utolsó szónoklatát készül elmondani, de a depressziós Vezér nem boldogul, ezért egy zsidó színész érkezik egy koncentrációs táborból, hogy megoldja a problémákat, melyekből egyre több van, mivel speciel merényletet tervez Hitler ellen… A király beszéde német verzióban? Nyilván nem, David Levy filmje furcsán súlyosan vicces merengés a történelemről 23:30-tól a TV2-n.

Pont az ellenkezője a PVC-1 című film: dokumentarista eszközökkel bemutatott megtörténet eset rekonstrukciója. Kolumbiai film lévén, az élet kevésbé napos oldalával találkozhatunk benne – fegyveresek támadnak meg egy családot, majd a nőre bombát aplikálnak, mivel  nem kapták meg a kívánt pénzösszeget. Az idő szorít – valahogy le kell szerelni a bombát, mielőtt felrobban. Ahol az élet nem habostorta – 0:15, m2.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik