Kultúra

Visszasírja Alekoszt az RTL

A kora esti húzóműsor hiányában sokkal szorosabb lett a versengés a két nagy kereskedelmi csatorna között.

Az RTL Klub egyelőre nyugodt lehet, amíg a Barátok közt műsoron van, várhatóan tudja tartani minimális előnyét. Igaz, a Jóban rosszban is megvillant a héten, ami elég volt ahhoz, hogy a nézettségi versenyben egy estét ismét nyerjen a TV2 – írja elemzésében az Menedzsment Fórum.

Az egy héttel ezelőtti adatok már jelezték, hogy hétköznapokon a két nagy kereskedelmi csatorna ismét komoly versenyben lehet, hiszen a Mentalista ismétlése kevésbé hozza lázba a nézőket, mint korábban akár a Való Világ, akár az Alekosz feleséget keres. Nem volt ez másként a 23. héten sem, a hétköznapok nézettségi versenye az esti órákban a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályt tekintve ismét erősödött. Igaz, a Barátok közt töretlen sikere, és az RTL Klubon műsorra tűzött sorozatok továbbra is biztosítják a vezető csatorna előnyét.

A tényekhez az is hozzátartozik, hogy a két nagy adó a nyári időszakot elsősorban ismétlésekkel töltötte meg, az igazán közönségcsalogató műsorokat az őszi programstruktúrára tartogatták.

Az RTL Klub 28,7 százalékos heti átlagos közönségarányt ért el, miközben a TV2 21,7 százalékra tudta feltornászni ugyanezen mutatóját. A Cool is visszacsúszott (4,7% SHR), amely harmadik volt a 23. héten is, míg a kissé szintén visszaeső Viasat3 (4,3% SHR) a negyedik helyre került. A mezőny végén holtverseny lett, a Film+ (3,9% SHR) és az M1 is azonos közönségarányt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik