Kultúra

Népítélet: Alekosz lenyomja a TV2-t

A görögség megcsúfolója mindig minden körülmények közt berobbant show-jával, az m1 örülhet egy kudarcnak, egy magyar filmet pedig rengetegen néztek meg.

De tényleg. Kedves honfitársaim, miért csináljátok ezt, hogy gondoljátok mégis, hogy egy Mónika Show-nyi izgalmat sem tartogató (most már sajnos) celeb köré kerített egészen elképesztő nősténysereg ösztrogénkilövelléseit 1,36 millióan nézitek? Hát nem ismeritek a régi mondást: az vagy, amit megnézel?

Ezzel arra bólintotok rá, hogy a médiának semmi erőfeszítést ne kelljen tennie. Arra, hogy a fölöttetek uralkodó hatalom teljes joggal nézhessen le titeket, és így is kommunikálhasson veletek. Amennyiben Alekosz ennyire népszerű (mennyire is? Alig 200 000-rel kevesebb nézőt érdekelt a műsora, mint a Csillag születik, a Fókusz, a Barátok közt), akkor deklaráljuk, hogy a média a társadalmi kommunikáció legfontosabb eszköze helyett szellemi kutyaviadalok terepe legyen. De akkor senki ne rinyáljon nekem a kertévék gagyiságáról!

A ValóVilág kétmillió körüli átlagát persze nem tudja hozni a műsor (Gigi, Jerzy, noch dazu Szandika hívei minden bizonnyal dacból sem nézik), de ez az eredmény (ami persze még bőven eshet) azt jelenti, hogy ha a TV2 összes képernyőszabatos alakja élőben tetováltatja magára Dominque Strauss-Kahn nevét, miközben a Lesz maga juszt is az enyém-et rappelik szobalánynak öltözve, Alekosz akkor is lezúzza őket pókhasával és a fülébe távsúgott monológjaival. Szép remények.

Az m1 hosszú idő óta először hozta az egymillió feletti nézettséget természetesen az Eurovíziós Dalfesztivállal, ami ráadásul 196 perc dögletes bűzt árasztó silány popzenét jelentett (jó, voltak kivételek), és a végén még nem is nyertünk, ami meg azért volt, mert Wolf Kati véletlenül csatt helyett Lázár János lézerblokkolóját vette fel, visszapattantak a szavazatok, és különben is Izland pikkel ránk, amiért 1994-ben csak 2-1-re engedtük nyerni őket a Népstadionban vb-selejtezőn.

Ami jó: a mozifilmek között a második legjobb eredéményt Goda Krisztina Kaméleon című filmje érte el 865 ezer nézővel. Na tessék, ennyien sosem ülnének be moziba egy magyar filmre. Lehet, hogy a végén még valami jóra is fel tudnánk használni a tévét?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik