Kultúra

Kung Fu Panda 2. [filmpremier]

A második résszel nem szimplán egy újabb bőrt húztak le a pocakos pandáról! A kulcsfogalom a belső béke.

Po, a nagy étvágyú panda kalandja ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért. A Sárkányharcossá vált kifőzdés emlős az Őrjöngő Ötössel éli életét Shifu mester oldalán a Béke Völgyében, amikor megtudják, hogy a sötét szándékú Shen nagyúr csatlósaival és félelmetes új fegyverével le akarja igázni Kínát. A csapat azonnal útra kel, hogy megmentse a világot.

Ha csupán ennyi lenne a mese, az kevésnek bizonyulna. Az alkotók ezért felturbózták a történetet azzal, hogy összekapcsolták a negatív főhőst Po rejtélyes múltjával, és titkos adalékként a zen gyöngyszemét, a belső béke elérésének kérdését is hozzáadták. Így nem pusztán a szórakoztató csihi-puhi, pardon, harcművészeti jelenetek különféle látványos módozatai kötik le a gyerekek figyelmét, hanem az is, hogy mi a nyavalya lehet az a szép vízcseppes koreográfia, amit Shifu mester mutat a dagi pandának.

A belső harmónia megtalálása, mint eszköz és cél fontos és jólesően pozitív fejlemény az azonnali kielégülés fogyasztói társadalmában, ami persze a felnőttekre jóval inkább vonatkozik, mint a gyerekekre. Azért iskoláskorúakkal már lehet és érdemes is róla beszélgetni, és a rajzfilm tartogat még néhány jól elhelyezett gondolatot.

A második rész tehát bőven hoz újat, miközben megtartja az első rész érdemeit. Jennifer Yuh rendező a 3D-s animációba még egy plusz rajzfilmes betétet is betold Po kiskorának elmesélésekor. Egyedül a gonosz farkasok bénák, meg a néha érthetetlen szleng, de ennyi belefér. Bárcsak minden franchise ilyen jól működne.

Kinek ajánljuk?

Kung Fu rajongóknak, a harci jelenetek miatt a kicsit nagyobb gyerekeknek, felnőttben pedig bármely korosztálynak.

Kinek nem?

Akik szerint az állatok nem is tudnak kung fuzni.

 

Kung Fu Panda 2 – színes, szinkronizált, amerikai animációs film. 2011. Rendezte: Jennifer Yuh. Szereplők: Jack Black (Po eredeti hangja), Angelina Jolie (Tigris eredeti hangja), Lucy Liu (Vipera eredeti hangja), Jackie Chan (Majom eredeti hangja), David Cross (Daru eredeti hangja), Jean-Claude Van Damme (Krokodil mester eredeti hangja), Gary Oldman (Lord Shen eredeti hangja), Seth Rogen (Mantis eredeti hangja), Dustin Hoffman (Shifu eredeti hangja). 90 perc. Forgalmazó: UIP-Duna Film.

Hazai premier: június 2.

A FILMET ITT NÉZHETED MEG.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik