Kultúra

Másnaposok 2. [filmpremier]

Mi a legextrémebb dolog, ami négy jó baráttal történhet egy brutális legénybúcsún Bangkokban?

A jó másnaposság olyan, hogy hiába esik szét az ember feje, mosolyogva ébred, mert élményekben gazdag éjszakát tudhat maga mögött. A gátlásoktól való teljes megszabadulás és tombolás mámorító érzése ott lüktet másnap is az erekben, még ha nem is emlékszünk tisztán a részletekre. Persze enyhén szólva nem mindegy, mit és mennyit fogyaszt az ember, mert egy sör vagy egy sor tudatmódosító szer után mégsem ugyanaz néz másnap a tükörbe.

Ezt a furcsa, amnéziás állapotot állította Todd Phillips kultikussá vált vígjátéka középpontjába egy elfajult legénybúcsú kerettörténetébe ágyazva. Most második alkalommal süti el a poént, ám ezúttal az egzotikus Bangkokban játszódik a menet.

A farkasfalka tagjai, Phil (Bradley Cooper), Alan (Zach Galifianakis) és Doug (Justin Bartha) Thaiföldre utaznak, mert Stu (Ed Helms), a fogorvos házasodik, és menyasszonyának családja ott él. Ám az érkezés estéjén a fiúk lemennek egyetlen óvatos sörre a tengerpartra, és aztán másfél nap ámokfutás után keverednek ismét vissza.

A forgatókönyv gyakorlatilag ugyanaz pepitában, mint első alkalommal: ébredés ismeretlen helyen, nyomozás egy eltűnt csapattag után, és felbukkanó gengszterek követelnek rejtélyes dolgokat. Már nem lepődünk meg az eseményeket továbbgördítő cetliken, beugró emlékfoszlányokon, és azon sem, hogy Chow ismét felbukkan.

Akad bőven új elem a hely adottságainak megfelelően, Bangkok forgataga, cigiző majom, buddhista szerzetes, és az éjszaka legkeményebb pillanatai ki máshoz, mint a ladyboyokhoz köthetők. Működik a mozi, még ha kissé slendrián módon dolgozták ki egyes fordulatait. Főként Stu és a szociopata Alan figurája domborodik ki, és ismét Phil képezi a normalitás írmagját. A 100 perc szórakozás garantált, és az is, hogy a film után bőven lesz képanyag, ami bevillanjon.

Kinek ajánljuk?

Annak, aki volt már másnapos, aki ébredt már átmeneti amnéziával, agglegényeknek, vőlegényeknek.

Kinek nem?

Megrögzött absztinenseknek, józan életűeknek, homofóboknak.

The Hangover Part II. – színes, szinkronizált, amerikai vígjáték. 2011. Rendezte: Todd Phillips. Szereplők: Bradley Cooper (Phil Wenneck), Zach Galifianakis (Alan Garner), Ed Helms (Stu Price), Justin Bartha (Doug Billings), Ken Jeong (Mr. Chow), Mike Tyson, Paul Giamatti. 100 perc. Forgalmazó: InterCom.

Hazai premier: május 26.

ITT NÉZHETED MEG A FILMET.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik