Kultúra

Himnuszíró versenyt hirdetett az Abbey Road Stúdió

A stúdió, ahol számos híres dallamot rögzítettek az elmúlt évtizedekben, eredeti, még felfedezetlen szerzők kiadatlan műveit keresi.
Kapcsolódó cikkek

A stúdiót 1931-ben, tehát éppen 80 éve Edward Elgar zeneszerző Land of Hope and Glory (Remény és dicsőség földje) című hazafias szerzeményének előadásával nyitottak meg.

A mostani verseny győztes szerzeményeit az Abbey Road egyes stúdiójában veszik majd fel – itt rögzítették korábban a Csillagok háborúja-filmek főcímzenéjét, valamint innen közvetítették 1967-ben élő műholdas adásban, amint a Beatles eljátszotta All You Need Is Love című számát.

A felvételek a London Symphony Orchestra és neves énekesek közreműködésével készülnek majd, Eric Whitacre zeneszerző, karmester vezényletével.

“Korunk nagy himnuszait akarjuk megtalálni” – mondta Eric Whitacre, aki a pályamunkákat elbíráló zsűri munkájában is részt vesz, és aki szerint nincs is jobb módja a 80 éves évforduló megünneplésének, mint hogy új zenék születését ösztönözzék, lehetőséget adva bárkinek a részvételre.

A szerzeményeket július 15-ig várja a stúdió.

AJÁNLOTT LINK:
A z Abbey Road Stúdió weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik