Kultúra

Több kultúrát ígér a Médiatanács

A Médiatanács tagjai és a Televíziós Művészek Társaságának (TMT) vezetői szerint a jövőben a kultúrának kiemelt szerepet kell kapnia a közszolgálati csatornákon.

A két szervezet képviselői a kulturális műsorok jövőjéről folytattak megbeszélést.

A találkozón a TMT részéről Szinetár Miklós, Szolnoki András és Radó Gyula vett részt, a Médiatanácsot mások mellett Kollarik Tamás és Auer János képviselte.

A társaság képviselői a találkozón elmondták: nagyon fontosnak tartják, hogy a színházi közvetítések – közöttük a vidéki színházak darabjai is – megjelenjenek a közszolgálati műsorszolgáltatók műsoraiban, hiszen sokan csak így tudnak színházi előadásokhoz hozzáférni.

A Médiatanács tagjai azt hangsúlyozták, hogy a szakmai érdekeket integrálni kell ahhoz, hogy megvalósulhasson a közszolgálatiság.

Véleményük szerint a közszolgálati kódex megalkotásával a csatornáknak új műsorstruktúra kialakítására, értékes kulturális tartalmak előállítására lesz majd lehetőségük. A színházi és filmes kulturális értékeink megőrzésével, közvetítésével vissza kell állítani a televíziós szakma megbecsülését.

Az elkövetkező időszakban a Médiatanács feladata a megbeszélések folytatása, a különböző szervezetek, felkészült szakemberek igényeinek összevetése lesz, hogy a szakma részéről megfogalmazott kérések mind érvényre juthassanak – áll a két szervezet közös közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik