Kultúra

Péntekre teszi át a Megasztárt a Tv2

A tévézők így megnézhetik a Megasztárt és az X-Faktort is, nem kell választaniuk a két, sok százmilliós produkció közt.

Az RTL show-ja szombattól élőben megy, hosszabb is lesz, így még több nézőt vett volna el a Tv2 tehetségkutatójától.

A Megasztár ötödik szériája szombat helyett ezután péntek este 20.40-től kerül képernyőre. A változás azok számára könnyíti meg a választást, akiknek eddig dilemmát okozott, melyik csatorna műsorára kapcsoljanak.

A Megasztár zsűritagja, Friderikusz Sándor már korábban felszólalt az ellen, hogy a nézők nem élvezhetik a két show-t, mert egy időben mennek, az október 9-i Megasztár-adásban pedig közölte, hogy 103 ezer támogató e-mailt kapott (ezek nagy részét többen is aláírták) a mindkét show-ra kíváncsi nézőktől. Ezek után – a legfrissebb nézettségi adatok birtokában – október 11-én a Tv2 vezetősége úgy döntött: menjen a szombati sávból a Megasztár ötödik szériája.

Friderikusz Sándor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot (NMHH) is emlegette mint olyan intézményt, amelynek feladata lenne tenni az ellen, hogy a nagy kereskedelmi televíziók egymás ellen futtassanak ugyanolyan típusú műsort. Szintén a médiahatóságot emlegette mint olyan szervező erőt, amely rá tudná bírni az RTL Klubot és a Tv2-t, hogy a végén eressze össze a két tehetségkutató műsor három-három döntősét, és adjon le egy szuperdöntőt – persze úgy, hogy mindkét csatorna ugyanazt sugározná.

Az AGB Nielsen méréseiből kiderült, hogy rengetegen nézik a műsort, amikor véget ér az RTL show-ja, de a Megasztár az X-Faktor árnyékában nem hozza a kívánt számokat.

Ajánlott cikk:
Kitér a napot váltó Megasztár az X-Faktor elől [origo]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik