Foci

A Barcelona már hátradőlhet

Az előzetes várakozásokkal ellentétben sima győzelmet arattak Iniestáék a Donyeck ellen a BL-negyeddöntő első mérkőzésén Barcelonában.

A Barcelona és a Real Madrid is (utóbbi 4-0-ra nyert a Tottenham ellen) fölényes győzelemmel jelentkezett a hét közben, így dörzsölhetik a tenyerüket az igazi foci (merthogy a négy meccs bemutatta, milyen is valójában a sportág élvonala) szerelmesei, kialakulóban a Real-Barca párharc.

Pep Guardiola a meccs előtt még azt mondta, rossz előérzete van, és nem tetszik neki, hogy csak egy góllal verték a Villarrealt a legutóbbi bajnokin. Nos, szerdán már a 2. percben megszületett az első gól, Iniesta találta meg a legkisebb rést a kapus és a kapufa között. A Barcelona végül úgy nyerte meg 5-1-re a találkozót, hogy ellenfele, az ukrán meglepetéscsapat tulajdonképpen jól játszott.

“Az eredmény az, ami, nem rossz, de a a Sahktarnak remek edzője van, és emiatt van okom az aggodalomra. Először le kell játszanunk a visszavágót Donyeckben, aztán majd lehet gondolni a Real Madridra” – mondta Pep Guardiola, az utolsó félmondatot amolyan diplomatikus és kötelező jelleggel.

A találkozó összefoglalója:

A Barca legendás edzője (mert mondhatjuk annak az újkori labdarúgás legszebb focit játszó csapatának vezetőedzőjére) arra figyelmeztetett, hogy a spanyol kupában aratott már 5-1-es sikert a csapat (a Betis ellen), hogy aztán a visszavágón izguljon (1-3).

“Nem erre számítottunk, mert nagyon jó csapatunk van, amely nagyon jól tud játszani. Az én döntésem volt, hogy ne álljunk be védekezni. Iniesta hihetetlen gólja azonban mindent megváltoztatott”
– ezek már Mircea Lucescu szavai, aki az ukrán csapatot elsőként vezette be a BL legjobb nyolc csapata közé. “A Barca nagyon jól tudja, hogy kell kihasználni a védekezésbeli megingásokat. Ezzel a meccsel is tanultunk, a fejlődésünket szolgálta. Megpróbálunk odahaza, 50 ezer ember előtt bizonyítani. Ők azt szeretnék látni, hogy stílusosan focizzunk” – zárta szavait a román mester.

Eredmény – Bajnokok Ligája negyeddöntő:

Barcelona – Sahtar Donyeck 5-1 (2-0)
gólszerző:
Iniesta (2.), Daniel Alves (34.), Piqué (53.), Keita (61.), Xavi (86.), illetve Rakitskiy (60.)

A Chelsea-Manchester United (0-1) találkozóról itt olvashatnak bővebben.

AJÁNLOTT LINKEK:

A két edző nyilatkozata (uefa.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik