Foci

A Chelsea a büntetőt hiányolja

Feszült, izgalmas taktikai csatát vívott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Manchester United és a Chelsea. Egy gól döntött.

A Manchester United 1-0-ra nyert a Chelsea otthonában a BL negyeddöntőjének első mérkőzésén, Rooney a 24. percben szerezte a győztes találatot.

Ezúttal sem sikerül tehát Fernando Torresnek a góllövés, pedig a Chelsea menedzsere, Carlo Ancelotti továbbra is bízik benne. Meg is tett mindent a spanyol, voltak nagy helyzetei, de vagy a gólvonalról mentettek, vagy Van der Sar bizonyította, hogy 40 évesen is az egyik legjobb kapus a világon. A másik oldalon Rooney tette le névjegyét sokadszorra, gólja sokat érhet a visszavágó előtt.

“Rooney fantasztikusan játszott. A szezon második felében járunk, és pont most kezdte újra szórni a gólokat, boldog vagyok” – így Sir Alex Ferguson, a United menedzsere, aki kitért a két hónapos szünet után visszatérő Rio Ferdinand játékára is. “A tapasztalata a mai estén rendkívül sokat jelentett számunkra. Nem dőlt el még semmi, hiszen csak egy gólt lőttünk, a Chelsea képes ezt ledolgozni. Csakhogy nekünk ott lesz az Old TRafford közönsége…”

A találkozó összefoglalója:

A Manchester United menedzserét megkérdezték a tizenegyesgyanús esetekről is, különösen az utolsó percben történtekről, amikor Evra befogta Ramires lábát a 16-oson belül: “Meg kell nézzem videón az esetet, de úgy láttam, Ramires akart elesni. Mindenesetre az elmúlt hét évben nem volt nekünk kedvező döntés ebben a stadionban, most lehet, hogy igen.”

Carlo Ancelotti, a kékek mestere már bosszúsabb volt: “Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de azt gondolom, megtettünk mindent, mi irányítottunk. Voltak lehetőségeink, és a végén egy nyilvánvaló büntetőt nem kaptunk meg. Értem én, hogy az utolsó percben jártunk, és olyankor nehéz megadni egy 11-est, de ez teljesen egyértelmű szituáció volt” – mondta ki a nagy igazságot az olasz tréner.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Chelsea – Manchester United 0-1 (0-1)
gól:
Rooney (24.)

A Barcelona-Donyeck (5-1) meccsről itt olvashat többet.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ferguson Rooneyt és Ferdinandot dicséri (fifa.com)
Andelotti a 11-est hiányolja (bbc.co.uk)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik