Nagyvilág

67 napig hánykolódott a tengeren egy orosz férfi, testvére és unokaöccse holttestével egy csónakban találtak rá életben

Életben találtak rá egy orosz férfire, miután több mint két hónapig hánykolódott a viharos Ohotszki-tengeren, de két rokona is meghalt a kiránduláson, írja az AP hírügynökség.

Az orosz sajtó szerint a 46 éves Mikhail Pichugin még augusztus elején indult bálnalesre, 49 éves fivérével és 15 éves unokaöccsével, de a csónakjuk motorja meghibásodott.

A két másik férfi meghalt, haláluk okát egyelőre nem tudni.

Miután eltűntek, helikopterekkel is keresték őket, de nem találtak rájuk, ezért lefújták a kutatást.

Hétfőn közel ezer kilométerre onnan találtak rá az egyedüli túlélőre, Kamcsatka közelében. Két hozzátartozójának holtteste ott volt vele a csónakban.

Pichugin felesége arról beszélt, hogy csak két hétre elegendő élelmiszert vittek magukkal a férfiak. Pichugin túlélésének kulcsa a tömege lehetett, ugyanis 100 kilogrammot nyomott, amikor elindultak, de 50 kilóra fogyott a tengeren töltött 67 nap alatt.

A kirándulásra egyébként eredetileg velük tartott volna Pichugin lánya is, de ő végül mégsem ment.

A mentésről készült videóban az látszik, ahogy egy szakállas férfi kiszáll a csónakból egy mentőmellényben, és csak annyit mond:

nem maradt semmi erőm.

@cnn

46-year-old Mikhail Pichugin was spotted by a fishing boat on October 14, nearly two months after he first set sail in a small boat. #news #cnn

♬ original sound – CNN

Pichugint kórházba szállították, orvosai szerint „többé-kevésbé” stabil az állapota.

Egyébként is csodával határos, hogy valaki túléljen 67 napot a nyílt vízen hánykolódva, de az Ohotszki-tenger rendkívül zord, a körülmények szinte kibírhatatlanok, hiszen ez a leghidegebb területe Kelet-Ázsiának. Szakértők szerint Pichugin csak úgy maradhatott életben, ha halakat fogyasztott.

A hatóságok nyomoznak az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik