Élő Nagyvilág

Az eddigi legsúlyossabb rakétatámadást szenvedte el Bejrút, legalább 22 halott

Houssam Shbaro / ANADOLU / AFP
Houssam Shbaro / ANADOLU / AFP
  • Libanoni tisztviselők szerint 22-en meghaltak és 117-en megsebesültek a tegnap esti izraeli légicsapásokban Bejrút központjában.
  • A támadás előtt, amely sűrűn lakott negyedeket ért, az izraeli hadsereg nem figyelmeztette a lakosságot.
  • Több mint 10 000 ENSZ-békefenntartó marad Dél-Libanonban.

A közel-keleti konfliktus csütörtöki eseményeiről itt olvashat.

Békefenntartók kereszttűzben

Több mint 10 000 ENSZ-békefenntartó marad Dél-Libanonban – jelentette be az ENSZ Biztonsági Tanácsának tegnap esti ülésén Jean-Pierre Lacroix, a szervezet békefenntartásért felelős vezetője. 300 emberüket nagyobb bázisokra helyezték át biztonsági aggályok miatt.

Korábban két Unifil békefenntartó is megsérült, miután egy izraeli harckocsi rálőtt a haderő Ras al-Naqoura-i főhadiszállásán lévő őrtoronyra. Egyikük sem sérült meg súlyosan, de az ENSZ szerint a támadás az ENSZ állásai ellen elkövetett egyéb támadásokkal együtt

súlyos nemzetközi jogsértést jelent.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölte, hogy az ENSZ-katonáknak jelezték, hogy maradjanak védett helyen, mert a körzetben katonai akciót hajtanak végre.

Az ENSZ ideiglenes libanoni hadereje (Unifil) egy 1978-ban létrehozott békefenntartó misszió, amely segít biztosítani a humanitárius szállítmányok célba juttatását a dél-libanoni civilek számára.

Legalább 22 halott Bejrútban az izraeli légicsapás után

Libanoni tisztviselők szerint legkevesebb 22-en meghaltak és 117-en megsebesültek a tegnap esti izraeli légicsapásokban, amely Bejrút központját. Az akció előtt az izraeli hadsereg – szemben a korábbiakkal – nem figyelmeztette a lakosságot.

A Hezbollah elleni hadjárat kezdete óta ez volt a legsúlyosabb és a legtöbb halálos áldozatot követelő támadás Izrael részéről, amely a siíták által sűrűn lakott Basúra negyedet vette célbe.

Az áldozatok fekutatása jelenleg is zajlik, a romok alatt túlélőket keresnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik