Nagyvilág

Ukrajna megtámadott egy oroszországi katonai repteret

Az ukrán erők csapást mértek Oroszországban a Krasznodar melletti Adigeföldön található hanszkajai katonai repülőtérre – közölte csütörtökön az ukrán vezérkar a Facebookon.

A közlés szerint a katonai létesítmény területén eltaláltak egy lőszerraktárt, aminek következtében tűz ütött ki. A kijevi katonai vezetés hozzáfűzte, hogy Szu-34-es és Szu-27-es nehéz vadászbombázó gépek állomásoztak a reptéren. A csapás következményeivel kapcsolatos részletes információk tisztázása még folyamatban van.

Oleh Kiper, a déli Odesza megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy nyolcra nőtt az előző este a régió kikötői infrastruktúrájára mért orosz csapás halálos áldozatainak száma csütörtökre, miután egy 26 éves férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.

A vezérkar legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg meghaladta a 665 ezret. Az ukrán erők szerdán megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz harckocsit, 41 tüzérségi és három légvédelmi fegyvert, valamint 49 drónt.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik