Megtalálták a szicíliai hajókatasztrófa utolsó áldozatának holttestét is

A 18 éves Hannah Lynch idén érettségizett, édesapja holttestét tegnap azonosították, édesanyja túlélte a szerencsétlenséget.

Az olasz speciális búváregységek pénteken megtalálták a hatodik eltűntként kezelt személy holttestét is a Szicília partjai mentén elsüllyedt luxusjacht roncsában. A BBC közlése szerint a hivatalos szervek nem erősítették meg, hogy a holttest Hannah Lynch-é, de tegnap óta már csak őt keresték.

A Bayesian nevet viselő luxushajó hétfőn hajnalban süllyedt el, miután viharba került, és a túlélők elmondása alapján gyakorlatilag azonnal víz alá került. A hajón 22-en utaztak, a tízfős legénység mellett Mike Lynch, brit techmágnás, a most megtalált Hannah Lynch édesapja, valamint a vállalkozó munkatársai és barátai, köztük a Morgan Stanley International elnöke, Jonathan Bloomer. A tragédia bekövetkezte után egy arra járó hajó tizenöt embert ki tudott menteni, egy ember, a hajó szakácsa meghalt, hat főt pedig eltűntként kezeltek a következő napokban. Az ő holttesteiket az utóbbi három napban hozták a felszínre az olasz búvárok.

A mentőcsapat szerint a hajó gyakorlatilag sértetlenül fekszik a tenger fenekén, így a közeljövőben biztosan a felszínre hozzák majd, de erről egyelőre nincs döntés.

A most megtalált Hannah Lynch idén érettségizett, a hírek szerint az Oxfordi Egytemen folytatta volna tanulmányait. Édesapja holttestét tegnap hozták a felszínre, édesanyja, Angela Bacares túlélte a szerencsétlenséget. A Bayesian tragédiájáról és a hajó elsüllyedésének lehetséges okairól az alábbi cikkben írtunk részletesebben:

Kapcsolódó
Szicíliai hullámsír: a brit Bill Gates is odaveszett a Bayesian tragédiája után
Egy áldozat kivételével minden holttestet a felszínre hoztak a búvárok a Szicília partjainál elsüllyedt Bayesian luxusjacht roncsából. Az egész világ azt találgatja, hogyan süllyedhetett el egy ekkora hajó pillanatok alatt.