Búvárokkal, drónnal és helikopterekkel is keresték az elsüllyedt luxusjacht túlélőit – galéria

Az eltűntek között volt a Morgan Stanley elnöke és családja, valamint a brit Bill Gates-ként is emlegetett Mike Lynch is.
Alberto PIZZOLI / AFP - Az olasz tűzoltóság búvárjai érkeznek a Palermo melletti Porticello kikötőjébe 2024. augusztus 22-én, három nappal a Bayesian luxusjacht elsüllyedése után. A búvárok hat eltűnt személyt kerestek, akik között volt Mike Lynch brit technológiai vállalkozó és 18 éves lánya, Hannah, valamint Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International elnöke és felesége, Judy. A Bayesian fedélzetén 22 ember volt, köztük 10 főnyi legénység.
Vigili del Fuoco / AFP - Az olasz tűzoltóság által készített felvételen búvárok láthatók Porticello közelében azon a helyen, ahol Bayesian luxusjacht 22 emberrel a fedélzetén elsüllyedt.
Jonathan Brady/PA Images / Getty Images - Az olasz tűzoltóság búvárjai a szicíliai Porticello partjainál. Az olasz parti őrség akkor még nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az eltűntek életben vannak.
Alberto PIZZOLI / AFP - Egy nő figyeli a mentőcsapatok munkáját Porticellóban 2024. augusztus 21-én. A mentők búvárokkal és víz alatti drónnal keresték a hat embert. A Bayesian mintegy 700 méterre horgonyzott le a kikötőtől, amikor heves vihar csapott le rá.
Alberto Lo Bianco / ANADOLU / AFP - Az olasz parti őrség parancsnokságának csapatai és a tűzoltók helikopterekkel és hajókkal kutattak az eltűnt emberek után.
Alberto PIZZOLI / AFP - Az olasz tűzoltóság búvárai visszatérnek Porticellóba egy kis csónakon, 2024. augusztus 20-án, egy nappal azután, hogy a brit zászló alatt hajózó Bayesian luxusjacht elsüllyedt.
Igor Petyx / ANSA / EPA / MTI - Mentők viszik az elsüllyedt luxusjacht egyik utasának holttestét a szicíliai Porticello kikötőjében, nem sokkal azután, hogy két eltűnt ember holttestét találták meg a tengerben 2024. augusztus 21-én.
Salvatore Cavalli / AP / MTI - Mentőcsónak a szicíliai Porticelleo kikötőjében 2024. augusztus 20-án, egy nappal azután, hogy váratlanul erős viharba került és elsüllyedt a Bayesian luxusjacht a szicíliai partok közelében.
Alberto PIZZOLI / AFP - Tűzoltók és mentők dolgoznak a Palermo melletti Porticellóban 2024. augusztus 20-án.
Jonathan Brady/PA Images / Getty Images - Hullazsákot hoznak partra 2024. augusztus 21-én a porticellói kikötőben a mentők.