Nagyvilág europoli

Döntött az Európai Néppárt, felvették a Tisza Párt EP-képviselőit

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Európai Néppárti Képviselőcsoport kedden hivatalosan is úgy döntött, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad a soraiban, így a Tisza Párt megválasztott képviselőit is, közölték a honlapjukon.

Az újonnan felvett európai parlamenti képviselők közt ott van Magyar Péter, Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András Tivadar, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella és Kollár Kinga.

A közleményben kiemelték, a döntéssel ezek a képviselők csatlakoztak a néppárti képviselőcsoporthoz, de pártjaik nem csatlakoztak a néppárti frakcióhoz. A frakciótagsággal és a párttagsággal kapcsolatos döntések függetlenek egymástól.

Mint ismert, Manfred Weber múlt héten Budapesten tárgyalt Magyar Péterrel, ma pedig már arról beszélt, hogy támogatja a Tisza Párt képviselőinek felvételét a frakcióba. A KDNP mindeközben kilép a Néppártból.

Kapcsolódó
„Megszavaztátok" – Magyar Péter felveszi az európai parlamenti képviselői mandátumát
A politikus korábban azt írta: bárhogy is döntenek támogatói, elfogadja a döntést.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik