A következő élő közvetítés része Zelenszkij: Sikerült megtenni az első lépéseket a béke irányába

Az OMON-kommandó likvidálta az orosz börtönben túszejtéssel próbálkozó rabokat

MTI
MTI

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket likvidálták – közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.

A központban vasárnap reggel hat elítélt túszul ejtette a büntetés-végrehajtás két munkatársát. A késsel, tűzoltó szekercével és gumibottal felfegyverkezett rabok járművet követeltek.

A túszejtőkkel előbb tárgyalásokat folytattak, majd bevetették ellenük a különleges rendeltetésű rendőri egységet (OMON). A FSZIN szerint a túszejtőket likvidálták, a túszok sértetlenek maradtak.

A FSZIN szerint az elkövetők közül többen az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet követői voltak. Hármójukat, az Ingusföldön élő Samil Akijevet, Tamerlan Girejevet és Azamat Cickijevet tavaly decemberében több terrorista bűncselekményben találta bűnösnek a bíróság, egyebek között abban, hogy Karacsáj- és Cserkeszföld legfelsőbb bíróságának felrobbantására készültek.

Girejev és Akijev egyaránt 18, Cickijev pedig 18,5 évi szabadságvesztést kapott. Az ítélet nem emelkedett jogerőre. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik