A következő élő közvetítés része Amerikai nyomásra Izrael visszafogottabb fellépésre készülhet Rafahban

Fenyegetést kapott, állítja az ICC főügyésze, aki elfogatóparancsot kért izraeli és hamászos csúcsvezetőkre

Fenyegetéseket kapott a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze, Karim Khan, aki elfogatóparancs kiadását kéret Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökre, védelmi miniszterére, valamint a Hamász több felsővezetőjére. Ezt maga a főügyész állította a CNN-nek adott interjújában. Mint mondta: több választott vezető megkereste, akik „nagyon nyersen fogalmaztak”.

»Ez a bíróság Afrikának és a Putyinhoz hasonló gengsztereknek épült« – ezt mondta nekem egy tekintélyes vezető

– hangoztatta a főügyész az interjúban, hozzátéve, hogy ő nem így gondolja. Szerinte az ICC-nek „a jog diadalát kellene hirdetnie a hatalom és a nyers erő felett”.

Dimitar DILKOFF / AFP Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze.

A Benjamin Netanjahu és Joáv Gallant védelmi miniszter rovására felhozott vádak között szerepel a pusztulás okozása, a kiéheztetés háborús módszerként alkalmazása a humanitárius segélyszállítmányok visszatartásával, valamint civilek szándékos célba vétele a fegyveres konfliktus során – ismertette a körülményeket Karim Khan főügyész. A három Hamász-vezető elleni vádak: „pusztítás, emberölés, túszejtés, nemi erőszak és fogva tartás során elkövetett szexuális visszaélés” – tette hozzá.

Senki sem áll a törvény felett

– ismertette álláspontját a főügyész.

(via Anadolu Agency)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik