Nagyvilág

Előre kitervelt gyilkossági kísérlet miatt indult büntetőeljárás Fico támadója ellen

Zuzana Gogova / Getty Images
Zuzana Gogova / Getty Images

Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter csütörtökön jelentette be az ország biztonsági tanácsának csütörtöki ülését követően, hogy büntetőeljárás indult Robert Fico támadója ellen, írja az Új Szó. A miniszter leszögezte:

Egyetlen változattal dolgozunk, politikai indíttatású merénylet történt.

A rendőrség előre kitervelt gyilkossági kísérlet miatt indított büntetőeljárást. Eštok egyúttal leszögezte, hogy a gyanúsított nem tagja egyetlen radikális, sem jobboldali, sem baloldali politikai szervezetnek sem, és magányos elkövetőről van szó.

A nyomozás szerint a férfi a számára elfogadhatatlan eredménnyel végződő államfőválasztás után határozott úgy, hogy merényletet követ el. A további információkkal kapcsolatban a legfőbb ügyészség hírzárlatot rendelt el.

Robert Fico ellen a kormány kihelyezett ülése után követettek el lőfegyveres merényletet Nyitrabánya városában. A merénylő öt lövést adott le a kormányfőre, akit a hasán és a bal kezén ért találat. A miniszterelnök állapota még mindig nagyon súlyos, de az orvosoknak sikerült stabilizálniuk az éjszaka folyamán.

Kapcsolódó
Hogyan lett „baloldali” Robert Fico merénylőjéből, aki valójában egy oroszpárti félkatonai csoportot támogatott?
Juraj Cintula a közelmúltban egyszerre alapított erőszakellenes mozgalmat, és támogatta egy szélsőséges félkatonai szervezet munkáját. Összeszedtük, jelenleg mit lehet tudni a férfiról, aki szerdán rálőtt Robert Ficóra, és életveszélyesen megsebesítette a szlovák miniszterelnököt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik