A következő élő közvetítés része 19 éves katona a rafahi offenzíva első izraeli halálos áldozata

Terrorszervezetnek nevezte az ENSZ-t Izrael ENSZ-nagykövete

Photo by Khames Alrefi / Middle East Images / Middle East Images via AFP
Photo by Khames Alrefi / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Terrorszervezetté vált az ENSZ Gilad Erdan, izraeli ENSZ-nagykövet szerint, legalábbis erről beszélt az izraeli Katonai Rádiónak. Mondanivalóját azzal a váddal támasztotta alá, hogy az ENSZ állítólag együttműködik a Hamásszal a Gázai övezetbe, és hivatkozott az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezte, az UNWRA állítólagos érintettségét taglaló dokumentumokra.

Mióta Izrael kivonult a Gázai övezetből, az ENSZ lényegében együttműködik a Hamásszal, sőt mi több, saját maga is terrorszervezetté vált

– fogalmazott az izraeli ENSZ-nagykövet.

Izrael 2005-ben vonult ki a Gázai övezetből, felszámolva huszonegy zsidó telepet, és előkészítve ezzel a Gázai övezet elszigetését, amely a mai napig fennáll többek között az élelmiszer, a víz és az elektromos áram bejuttatásának ellenőzésén keresztül. Nemzetközi emberi jogi szervezetek, az ENSZ és több jogtudós úgy érvel, hogy a Gázai övezet továbbra is Izrael katonai megszállása alatt áll, többek között azért, mert a hágai egyezmények 42. cikke és a nemzetközi jog precedense szerint egy terület mindaddig megszállva marad, amíg egy hadsereg bármikor képes visszaállítani a fizikai kontrollt a terület fölött.

Miután visszakérdeztek, az izraeli ENSZ-nagykövet annyival árnyalta a mondanivalóját, hogy az ENSZ „részben” terrorista szervezet, és arra hivatkozott, hogy a szervezet gyakran és gyorsan elítéli Izraelt minden „meg nem erősített” vád esetén, de nem reagál azokra a vádakra, melyek szerint a Hamász az ENSZ infrastruktúráját használja, és nem tesz lépéseket ennek megakadályozása érdekében. Az ENSZ-nagykövet felelevenítette az UNRWA munkatársaival kapcsolatos vádakat is, melyek szerint közülük állítólag többen részt vettek a Hamász terrorakciójában.

(via Times of Izrael)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik