A következő élő közvetítés része 19 éves katona a rafahi offenzíva első izraeli halálos áldozata

Egy 19 éves őrmester a rafahi művelet első izraeli áldozata

Photo by Khames Alrefi / Middle East Images / Middle East Images via AFP
Photo by Khames Alrefi / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Meghalt egy izraeli katona a Gázai övezet déli részén zajló harcok során kedden – közölte az izraeli hadsereg. A harcban áldozatul esett izraeli a tizenkilenc éves Ira Yair Gispan őrmester volt, aki a 7. páncélos dandár 75. zászlóaljában szolgált – közölték.

Ez az első izraeli haláleset a hadsereg rafahi offenzívája során, amivel immár 273-ra emelkedett az izraeli hadsereg vesztesége a Hamász elleni gázai szárazföldi offenzíva és a határ menti műveletek során.

Az izraeli hadsereg a múlt héten kezdett csapatokat küldeni a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városába, amit „precíz” műveletnek nevezett. A művelet széles körű tiltakozást váltott ki a városban tartózkodó mintegy másfél milló menekült miatt, akik nagyrészt az gázai hadjárat következtében, az izraeli hadsereg felszólítására menekültek ide az otthonaikat hátrahagyva. Antony Blinken amerikai külügyminiszter hétfőn például arról beszélt, hogy nem lát hihető izraeli tervet a Rafahban rekedt palesztin civilek megvédésére, Joe Biden amerikai elnök korábban pedig bejelentette, hogy elhalasztja az Izraelnek szánt bombaszállítmányt, amit szintén a rafahi művelettel kapcsolatos aggodalmaival indokolt.

(Times of Izrael / Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik