Nagyvilág

Elfogták az amerikai családirtót, túszejtőt

A 26 éves férfi megölte gyermekei anyját, a húgát és a nevelőanyját.

Elfogta a New Jersey-i rendőrség azt a férfit, aki megölte három családtagját Pennsylvania államban, majd a feltételezések szerint túszokat ejtett és elbarikádozta magát egy családi házban, írja az MTI.

Steve Wilson, Trenton város rendőrségi igazgatója azt mondta, a 26 éves Andre Gordonnak sikerült észrevétlenül elhagynia annak a lakóháznak a környékét, amelyről azt gondolták, hogy túszokkal együtt ott rejtőzik. A nyílt utcán ismerték fel a férfit. Feltartóztatták, őrizetbe vették. Ellenállás nélkül megadta magát.

A New Jersey és Pennsylvania állam határán fekvő Trenton lakónegyedébe korábban a hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, bevetési egységekkel, túsztárgyalóval. Előzőleg a rendőrség közölte, hogy a lövöldözéssel gyanúsított férfi veszélyes, ezért mindenkit felszólítottak, hogy maradjon otthon.

A rendőrségi beszámoló szerint a férfi szombaton reggel a Pennsylvania állambeli Falls Township településen két házban összesen három embert lőtt le ismétlőfegyverrel. Az egyik helyszínen megölte 13 éves húgát és 52 éves nevelőanyját; három másik embernek sikerült elrejtőzni. Andre Gordon egy másik lakásban két gyermeke édesanyját, a 25 éves Taylor Danielt lőtte le, a fiatal nő édesanyját megsebesítette. Az ott tartózkodó másik három ember túlélte az erőszakos cselekményt.

A gyilkosságok után a férfi elmenekült, a közeli üzlet parkolójában autót szerzett, annak vezetőjét fegyverrel kényszerítve a jármű átadására. Andre Gordon, a beszámolók szerint hajléktalan volt, és Falls Township környékén élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik