A következő élő közvetítés része Izraeli kormányszóvivő: Nem lesz tűzszünet

Húti rakétákra csapott le éjszaka az Egyesült Államok

MOHAMMED HUWAIS / AFP
MOHAMMED HUWAIS / AFP

Újabb csapásokat hajtott végre Jemenben az amerikai hadsereg szerdán kora hajnalban. Olyan hajók ellen indítható két húti rakéták semmisítettek meg, amelyeket indításra készítettek elő a Vörös-tenger felé – ismertette közleményében az amerikai hadsereg.

A megelőző csapásokat helyi idő szerint nagyjából hajnali 2:30-kor hajtották végre.

Az amerikai erők azonosították a rakétákat Jemen hútik által ellenőrzött területein, és megállapították, hogy azok közvetlen fenyegetést jelentenek a kereskedelmi hajókra és a térségben tartózkodó amerikai haditengerészeti hajókra

– olvasható az amerikai hadsereg központi parancsnokságának közleményében.

Mióta az Egyesült Államok január 11-én megkezdte a jemeni húthi katonai létesítmények elleni támadásokat, a Pentagon szerint több mint 25 rakétaindító, illetve -elhelyező létesítményt és több mint 20 rakétát semmisítettek meg vagy tettek működésképtelenné.

A Jemen legnépesebb területeit ellenőrző hútik azt állítják, hogy támadásaikat a palesztinokkal való szolidaritás jegyében hajtják végre. A támadások azonban megzavarták a globális kereskedelmi hajózást, és súlyosbodó aggodalmakat ébresztettek, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború destabilizálhatja a Közel-Keletet.

(reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik