A következő élő közvetítés része Palesztinpárti tüntetők zárták le a World Trade Center bejáratát

Kiterjesztették a Hamász elleni műveleteket

Selcuk Acar / ANADOLU / Anadolu via AFP
Selcuk Acar / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az izraeli hadsereg pénteken bejelentette, hogy erői kibővítették hadműveleteiket a palesztin lakosságú Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban, ahol egyetlen nap alatt „több tucat terroristát öltek meg”.

A közlés szerint az egyik palesztint akkor vették észre egy légi eszközről, amikor páncéltörő rakétával kezében már az izraeli katonák felé rohant, de agyonlőtték még azelőtt, hogy tüzelni tudott volna.

Az ejtőernyősök elkezdték felszámolni a város terrort szolgáló infrastruktúráját, és ennek során megöltek több fegyverest egy alagút lejáratánál és egy épületben

– jelentették a katonai szóvivők.

Egy izraeli egység fegyvereket és terrortámadáshoz használható oktatóanyagokat talált a Hamász szélsőséges palesztin szervezet egyik tagjának otthonában Dzsabalija külvárosában, az övezet északi részén. Emellett képeket találtak fegyvereket, gránátokat tartó és katonai hadműveletet eljátszó gyermekekről.

A Gázai övezet déli részén, a Hán-Júnisztól keletre fekvő Kuzaja-romoknál is felvonultak az izraeli erők, ahonnan a Hamász terroristái október 7-én Nir Oz kibuc ellen támadást indítottak, közölte a hadsereg szóvivője.

A csapatok lakóházaknál lévő alagútaknákat és rakéták kilövésére használt állásokat, valamint „terrorista építményeket” is megtámadtak, feltárva több tucat alagútlejáratot és számos fegyvert.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik