A következő élő közvetítés része Szijjártó a háború kezdete óta először találkozott az ukrán külügyminiszterrel

Elhurcolták Alekszej Navalnijt a börtönkolóniáról, ahol a büntetését töltötte

Elhurcolták Alekszej Navalnijt arról a börtönkolóniáról, ahol mindezidáig fogva tartották – írja a The Guardian című lap. Navalnij szóvivője, Kíra Jarmis úgy tudja, hogy az orosz ellenzéki vezető már nincs a melehovi börtönkolónia fogvatartottjai között.

Navalnij ügyvédei szintén nem tudtak kapcsolatba lépni Putyin legfőbb kritikusával.

Jubob Szobol, Navalnij egyik támogatója a Reutresnek már a múlt héten azt mondta, félő, hogy az elítéltet másik börtönbe szállították.

A The Moscow Times című lap szintén a szóvivő Twitter-posztjára hivatkozva azt írja, Navalnij hat napja tűnt el, miután súlyos egészségügyi problémáiról érkeztek hírek.

Az ellenzéki vezető csapata azt is közölte, hogy Navalnij nem jelentkezett be online bírósági meghallgatásokra sem, amelyekhez online kellett volna csatlakoznia. A börtön személyzete ezt állítólag „áramproblémákkal” magyarázta.

Az elítélt egészségügy problémájáról még pénteken számolt be Marija Pevcsih, a Navalnij-féle korrupcióellenes alapítvány jelenlegi vezetője, hozzátéve, hogy az ügyvédeit sem engedték be hozzá.

A 47 éves Alekszej Navalnijt 2021-ben börtönözték be, miután hazatért Németországból, ahova azért szállították gyógykezelésre, mert korábban rejtélyes körülmények között megmérgezték őt.

Senkinek nem engedik, hogy beszéljen velem, teljesen elszigetelnek mindenféle információtól – panaszolta Navalnij még idén októberben egy bírósági meghallgatás során.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik