A következő élő közvetítés része Újabb palesztin rabokat engedett szabadon Izrael, megrázó gázai állapotokról számolt be az UNICEF szóvivője

WHO: Gázában több áldozata lehet a betegségeknek, mint a bombázásoknak

Amennyiben nem javul gyorsan az egészségügyi helyzet a Gázai övezetben, többen halhatnak meg betegségek következtében, mint a bombázások miatt – figyelmeztetett kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A gázai egészségügyi hatóságoknak az ENSZ által megbízhatóként elfogadott adatai szerint eddig 15 ezer ember halt meg Izrael gázai légicsapásai következtében. Az áldozatok mintegy 40 százaléka gyerek, és félő, hogy a romok alatt további holttestek vannak

„Előbb vagy utóbb azzal kell szembesülnünk, hogy ha nem tudjuk helyreállítani az egészségügyi rendszer működését, több ember fog meghalni betegségek miatt, mint a bombázások során” – mondta Margaret Harris, a WHO szóvivője Genfben.

A szóvivő újfent aggodalmának adott hangot a fertőző betegségek, köztük a gyermekek körében a hasmenések számának növekedése miatt. November elejére az ötévesnél idősebb gyermekek körében a szokásos esetszámnak több mint a 100-szorosára nőtt a hasmenések száma. Egyúttal tragédiának nevezte a Gázai övezet északi részén található es-Sifá Kórház összeomlását, és aggodalmát fejezte ki a kórház fogva tartott dolgozói miatt is, akiket az evakuálás során vittek magukkal az izraeli erők.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik