A következő élő közvetítés része Senki nem vállalja egyelőre a Gázában rekedt magyarok kihozatalát

Szalay-Bobrovnicky: a magyar katonák az izraeli határnál maradnak

Ali Jadallah / ANADOLU / AFP
Ali Jadallah / ANADOLU / AFP

Novák Előd kérdésére most ezt válaszolta a honvédelmi miniszter.

Kérdésként nyújtotta be a Mi Hazánk politikusa a honvédelmi miniszternek, hogy pártja az izraeli határon szolgáló magyar honvédek hazahozatalát kezdeményezi. Novák Előd szerint nekik idehaza a déli határnál kellene szolgálniuk, ám a kormány egy egész lövészszakaszt állomásoztat Libanon és Izrael határán, a hírek szerint egy olyan katonai bázison, amelynek környékéről evakuálták a lakosokat. Már rakétatalálat is érte az ENSZ-békefenntartó erőinek főhadiszállását Dél-Libanonban, írta egyebek mellett a politikus, aki arról győzködte hosszan Szalay-Bobrovnicky Kristófot, hogy állomásozzanak, gyakorlatozzanak honvédjeink idehaza az izraeli határ, Irak vagy Csád helyett.

Szalay-Bobrovnicky Kristóf honvédelmi miniszter Novák Előd kérdésére egyetlen mondattal válaszolt.

Az ENSZ dél-libanoni missziójában, az Országgyűlés által megszavazott mandátum alapján, szolgáló magyar katonák a misszió befejeztével térnek haza.

Novák Előd arra utalt kérdésében, hogy a Dél-Libanonban szolgáló honvédeknek korábban (október 22-én) óvóhelyre kellett vonulniuk az izraeli légicsapások miatt. A honvédelmi tárca sajtóosztálya később ugyanakkor azt közölte az atv.hu-val, hogy a magyar katonákat nem érte közvetlen támadás, de a helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérik, ha kell, haladéktalanul intézkednek hazahozatalukról.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik