A következő élő közvetítés része Senki nem vállalja egyelőre a Gázában rekedt magyarok kihozatalát

ATV: senki nem vállalja a Gázában rekedt magyarok kihozatalát

Ali Jadallah / ANADOLU / AFP
Ali Jadallah / ANADOLU / AFP

Diplomáciai forrásokból úgy értesült az ATV, hogy egyelőre nem megoldható a kimenekítése a Gázában rekedt hét magyar állampolgárságú személynek, a biztonsági helyzet és az üzemanyaghiány miatt ugyanis lehetetlenség kocsit szerezni. Az ottrekedteknek egy 40 kilométeres útszakaszt kellene megtenniük, így elengedhetetlen, hogy kocsit találjanak.

A csatornának nyilatkozó külügyi szóvivő, Paczolay Máté azt mondta, ahogy mindennap, ma is beszéltek a Gázában rekedtekkel, elmondása szerint épségben vannak. A hét személy között van egy testvárpár kisgyermekkel, valamint egy nagybácsi és további hozzátartozók is.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy valahogy az övezet déli részére juttassuk őket, annak érdekében, hogy Egyiptom felé át tudják lépni a határt: Ez lényegében egy 35-40 km-es útszakasz, amit meg kellene tenniük, de a biztonsági helyzetre és az üzemanyaghiányra való tekintettel, egyelőre lehetetlenség kocsit találni, ami vállalná vagy ami teljesíteni tudná ezt az utat” – összegezte a kialakult helyzetet a szóvivő.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik