A következő élő közvetítés része A következő napokban újabb külföldi túszokat enged szabadon a Hamász

Vadai: A Fidesz nem hajlandó terrorszervezetté nyilvánítani a Hamászt

Így reagált a DK politikusa arra, hogy még tárgysorozatba sem vették pártja határozati javaslatát.

Az Izrael elleni példátlan támadás elítéléséről címmel nyújtotta be a Demokratikus Koalíció határozati javaslatát, amely felszólította volna az Orbán-kormányt, hogy hivatalosan ítélje el a Hamász terrorszervezetet, az általa elkövetett bűnöket. Az indítványt tárgysorozatba sem vette a Külügyi bizottság. Vadai Ágnes szerint a fideszes többség akadályozta meg a Hamász elítélését, terrorszervezetté nyilvánítását, amit számos európai szövetségesünk már megtett. A DK szerint a Fidesz nem űzhet tovább kettős játékot, nem szolgálhatja ki többé a Hamásszal barátkozó keleti diktátorok érdekeit.

Az Orbán-kormánynak végre színt kell vallania, kinek az oldalán áll, hiszen a Hamász terroristáit – Szijjártó Péterhez hasonlóan – Moszkvában is szívesen látott vendégként fogadták, Erdogan török elnök pedig szabadságharcosoknak nevezi őket

– tette hozzá.

Frissítünk!

A DK nem adja fel

Gyurcsány Ferenc frakcióvezető közben újra benyújtotta képviselőcsoportjuk javaslatát, a tárgysorozatba vételi kérelmében jelezte, azt szeretné, ha az indítványról a Törvényalkotási bizottság határozna.

Korábban az Országgyűlés megszavazott egy Hamászt elítélő politikai nyilatkozatot. Azt a kormánypárti frakciók vezetői nyújtották be, és a DK is támogatta, noha problémás részeket is látott benne, illetve éppen azt hiányolta, hogy a szöveg nem tette egyértelművé, a Hamász terrorszervezet.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik