A következő élő közvetítés része Netanjahu: Nincs tűzszünet a Hamásszal, a történelem szemétdombjára küldjük őket

Putyin: A mahacskalai zavargások mögött a nyugati titkosszolgálat áll  

MTI/EPA/Flash 90 pool/Sir Torem
MTI/EPA/Flash 90 pool/Sir Torem

Korábban már lehetett tudni, hogy külső befolyást sejt a dagesztáni Mahacskalában kialakult események mögött a Kreml. Mint az ismert, tegnap este több száz palesztinpárti tüntető rohamozta meg a kifutópályát egy tel-avivi járat miatt. Az orosz hatóságoknak csak hétfő reggel sikerült kiszorítani a zavargókat, akik közül 60 embert őrizetbe vette, ugyanakkor az összecsapás során 20-an megsérültek.

Vlagyimir Putyin hétfő este értelmezte a történteket. A nyugati különleges szolgálatok ügynökei ösztönözték Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a mahacskalai antiszemita zavargásokat a közösségi hálózatokon keresztül, egyebek között Ukrajna területéről – az orosz államfő ezt Novo-Ogarjovóban jelentette ki a dagesztáni zavargások és a közel-keleti konfliktus ügyében megtartott rendkívüli tanácskozáson.

Nem vagyok biztos benne, hogy Kijev minden magas rangú nyugati pártfogója tudja, hogy mit csinálnak az alárendeltjeik, akik pogromokat szítanak Oroszországban

– mondta Putyin, aki hangsúlyozta, hogy az orosz biztonsági szolgálatoknak és a bűnüldöző szerveknek határozottan fel kell lépniük az ország alkotmányának védelme érdekében.

Kijevnek semmi köze az Izrael-ellenes zavargáshoz, amely az Oroszországhoz tartozó, túlnyomórészt muszlimok lakta Dagesztánban történt – közölte Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója hétfőn.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik