A következő élő közvetítés része Több ezer embert kell azonnal kimenekíteni egy gázavárosi kórházból

Már több mint 8000 halálos áldozata van az izraeli támadásnak

A Gázai övezet több térségében helyreállt a távközlési és internetszolgáltatás vasárnapra virradóra palesztin telekommunikációs források szerint.  A hírt  az internetes forgalmat figyelő Netblocks is megerősítette.

A terület péntek este kezdődött kommunikációs blokádja miatt a legfontosabb intézmények, szervezetek sem tudtak kommunikálni, így a mentők sem tudtak a sebesültekről, írta az MTI. Szombat este a gázai egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy már több mint 8 ezer halálos áldozata van az övezetet ért izraeli támadásnak. A tárca által aznap reggel bejelentett szám 7703 volt.

Mirjana Spoljaric, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) elnöke elfogadhatatlannak nevezte a térségben élő civilek megpróbáltatásait, felszólította a nemzetközi közösséget, ne nézze tétlenül szenvedésüket. Egyúttal ismét felszólította az iszlamistákat, engedjék szabadon az elhurcolt túszokat. A Gázai övezetet uraló Hamász mintegy 230 embert túszként tart fogva. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombat esti tel-avivi sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a Gázában az izraeli csapatok által indított szárazföldi hadművelet a háború második szakasza. A kormányfő ígéretet tett az ellenség elpusztítására föld felett és a föld alatt is, újra felszólította a palesztin polgári lakosokat, hogy hagyják el a Gázai övezet északi részét, ahol az izraeli támadás összpontosul.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik