A következő élő közvetítés része Több ezer embert kell azonnal kimenekíteni egy gázavárosi kórházból

Izraeli politikusok bírálták Netanjahut

Az ellenzéki Jair Lapid szerint „Netanjahu átlépte a vörös vonalat”.

Az ENSZ menekültügyi hivatalának (UNRWA) raktáraiba és elosztóközpontjaiba palesztinok ezrei hatoltak be. A Haaretz jelentése szerint  az emberek lisztet és a túléléshez nélkülözhetetlen árukat zsákmányoltak. Az UNRWA szerint a fosztogatás annak az aggasztó jele, hogy a polgári rend kezd felbomlani a három hete tartó háború és a Gázai övezet súlyos ostroma miatt.

Közben izraeli politikusok élesen bírálták Benjamin Netanjahu kormányfőt. A Haaretz idézte Merav Michaelit, a Munkapárt elnökét, aki szerint a miniszterelnök az irodájában szivarozik, pezsgőzik, a hadsereg parancsnokait hibáztatja,

miközben gyermekeink a Gázai övezetben harci fejadagokat esznek.

Gabi Ashkenazi volt izraeli külügyminiszter vasárnap az X-en (volt Twitter) felszólította a miniszterelnököt, távolítsa el korábbi bejegyzését, amelyben bírálta a hadsereg vezetőit. Benny Gantz volt védelmi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy egy háborúban a vezetésnek felelősséget kellene mutatnia. Jair Lapid ellenzéki vezető szerint „Netanjahu átlépte a vörös vonalat”. Miközben a hadsereg hősiesen harcol a Hamász és a Hezbollah ellen, Netanjahu őket hibáztatja.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik