A következő élő közvetítés része Zelenszkij megerősítette, hogy Ukrajna amerikai ATACMS taktikai ballisztikus rakétákat használ

Szijjártó: Orbán a mai tárgyaláson is a béke mellett állt ki

David Mareuil / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
David Mareuil / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a köztévének adott interjút Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor keddi találkozója után Pekingben.  Ebben a megszokott „békepárti” szlogenek hangoztatása közben azt mondta:

természetesen, elnök úr a mai tárgyaláson is a béke lehetőségéről beszélt, és a béke mellett állt ki.

Frissítünk!

Cikkünk korábbi verziójában úgy értelmeztük, hogy a Szijjártó Péterrel készített interjúban elhangzott „elnök úr” megnevezés Vlagyimir Putyin orosz elnökre vonatkozott. A szemle megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium azonban levélben pontosítást kért. Azt írták:

 

„Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozata alapján Orbán Viktor miniszterelnök állt ki a béke mellett a mai tárgyaláson. A külügyminiszter világosan fogalmaz a magyar és az orosz álláspontról.”

Kapcsolódó
Szijjártó: Orbán a mai tárgyaláson is a béke mellett állt ki
A külgazdasági és külügyminiszter Magyarországgal szemben ellenséges lépésnek nevezte orosz gázszállítás után fizetendő tranzitdíjról szóló bolgár parlamenti döntést.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik