A következő élő közvetítés része Az izraeli hadsereg bejelentette, összehangolt légi, tengeri, szárazföldi támadásra készül

Libanoni zászlóba burkolva temették el a Reuters videósát

MTI/EPA/Atef Szafadi
MTI/EPA/Atef Szafadi

Egy újságíró meghalt, hat másik pedig megsebesült Libanonban, miután pénteken izraeli tüzérségi találat ért egy újságírókból álló csoportot. Az ágyúzás során Issam Abdallah, a Reuters videósa vesztette életét. A történtekre az izraeli katonai szóvivő, Richard Hecht alezredes azt mondta az Associated Pressnek szombaton: „Tisztában vagyunk a Reuters újságírójával történt incidenssel, és vizsgáljuk. Bár nem erősítette meg, hogy az újságírókat izraeli lövedékek találták volna el, de „tragikusnak” nevezte az esetet, és hozzátette: „Nagyon sajnáljuk a halálát”.

Szombaton Issam Abdallah-t szülővárosában helyezték örök nyugalomra egy temetési menetben, amelyen több száz ember vett részt – számolt be az Euronews.

Abdallah holttestét libanoni zászlóba burkolva hordágyon vitték déli városának, Khiamnak az utcáin, családja otthonától a helyi temetőig.

Houssam Shbaro / ANADOLU / AFP

A temetésen több tucat újságíró és libanoni törvényhozó vett részt.

A libanoni külügyminisztérium közben felkérte Bejrút ENSZ-képviseletét, hogy tegyen feljelentést Izrael ellen a pénteki incidens miatt, „a vélemény- és sajtószabadság elleni bűncselekménynek” nevezve azt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik