A következő élő közvetítés része Elrendelték Gáza ostromát, ismét Izraelben járt a honvédség egyik Airbusa

„Videón láttam, hogy elviszik a két lányom és a feleségem” – nőket, kisgyerekeket és fogyatékkal élőket is elraboltak a Hamász fegyveresei

Nőket, csecsemőket és fogyatékkal élőket is Gázai övezetbe vittek a Hamász harcosai a The Guardian cikke szerint.

Vasárnap este sajtótájékoztatót tartottak több olyan izraeli állampolgár részvételével, akiknek családtagjait a Hamász fegyveresei túszul ejtették.

A két kislányom még csak kisgyerek. Ötévesek és háromévesek sincsenek

– mondta Yoni Asher, aki elmesélte, hogy videón látta, amint fegyveresek elrabolják feleségét és két kislányát. Egy másik férfi, Uri David arról beszélt, hogy két lányával beszélt telefonon, amikor hirtelen megszakadt a kapcsolat.

Lövéseket hallottam, arabul kiabáltak, mondtam nekik, hogy feküdjenek a földre és fogják egymás kezét

– mondta lányainak a férfi.

Jelenlegi információk szerint mintegy 100 izraeli – katonák és civilek – kerültek a Gázai övezetbe, miután a Hamász fegyveresei támadást indítottak a dél-izraeli települések ellen szombaton.

Korábbi hírek szerint több külföldi állampolgárt is túszul ejtettek. A mexikói kormány bejelentette, hogy két állampolgárát – egy férfit és egy nőt – állítólag elfogtak a Hamász harcosai. Brazil jelentések szerint legalább három brazil állampolgár is eltűnt, és amerikai állampolgárok eltűnését is bejelentették már.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik