A következő élő közvetítés része Szijjártó Péter: Ezt az egy hetet meg kellene ragadnia a világnak arra, hogy békét teremtsünk Ukrajnában

Bulgáriában landolt egy robbanószerrel felszerelt drón

Különleges egységet küld a bolgár védelmi minisztérium a fekete-tengeri Tyulenovo városába, hogy ellenőrizzenek és hatástalanítsanak egy robbanóanyagot szállító drónt.  Az ellenőrzést követően a NATO-tag Bulgáriából érkező csapat dönt arról, hogy miként ártalmatlanítsák a robotrepülőgépet – áll a minisztériumnak a Reuters által idézett közleményében.

Marian Zsecsev, a Tyulenovo városrészhez tartozó Sabla község polgármestere azt mondta a bolgár Nova Tv-nek, hogy vasárnap este fél tíz körül küldtek jelzést 112-es segélyhívó számra, majd nem sokkal este tíz után a rendőrök lezárták a környéket, megtiltva az emberek bejutását és az éttermek teraszainak használatát.

Elmondta, hogy a drónt Tyulenovónál kikötött hajók melletti sziklákon találták meg, és egy „szabványos lőszerrel felszerelt repülőgép” volt. Az nem volt egyértelmű, hogy a drón a levegőből esett-e le, vagy a tengeráramlatok sodorták be. A Nova.bg internetes oldal szemtanúkat is idézett, akik szerint a drón 3 és 3,5 méter közötti hosszúságú volt, és egy robbanóanyagot tartalmazó tartály volt hozzáerősítve.

Tyulenovo a román határtól 70 kilométerre található üdülőhely, amellyel szemben, a Fekete-tenger túlpartján helyezkedik el az Oroszország által 2014-ben erőszakkal annektált ukrán Krím-félsziget. A Krím jelenleg ukrán dróntámadások rendszeres célpontja, miközben az utóbbi időben Romániában az Ukrajnával határos területeken több alkalommal találtak orosz drónoktól származó darabokat.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik