A következő élő közvetítés része Szijjártó Péter: Ezt az egy hetet meg kellene ragadnia a világnak arra, hogy békét teremtsünk Ukrajnában

Brit hírszerzés: Az oroszok légideszantosokat kénytelenek használni a szárazföldi erők kiegészítésére

Az elmúlt két hétben Oroszország a Légideszant-csapatok (VDV, Vozdusno-gyeszantnije vojszka) további egységeit küldhette a nehéz helyzetben lévő 58. Összevont Fegyveres Hadsereg segítségére a Zaporizzsjai terület Orihiv tengelyén – írja a hétfő reggeli jelentésében a brit védelmi minisztérium. A 7. és a 76. hadosztályból származó, összesen legalább öt VDV ezred a frontvonalban lévő Robotine falutól néhány kilométerre összpontosulhat.

Teljes erejükben ez az erő körülbelül 10 000 elit ejtőernyőst jelentene, azonban nagy valószínűséggel szinte minden egység drámaian gyenge állapotban van – véli a brit hírszerzés. A VDV vezetése minden bizonnyal elégedetlen a jelenlegi helyzettel.

A háború során az orosz parancsnokok megkísérelték megújítani a légideszantos csapatokat, hogy azok a támadó hadműveletek rendkívül mozgékony ütőerejévé váljanak. Ehelyett azonban ismét a gyalogságként használják őket a túlterhelt szárazföldi erők kiegészítésére – tette hozzá a jelentés.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1703648434547311015

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik