A következő élő közvetítés része Előkerült a Wagnerrel összejátszó orosz tábornok, akit a puccskísérlet után elnyelt a föld

Robbanó telefonnal próbált megölni egy nő egy orosz tisztviselőt Luhanszkban

Elfogtak az oroszok Ukrajna megszállt keleti részén egy nőt, aki megpróbált megölni egy kollaboráns tisztségviselőt. Az orosz Nyomozó Bizottság közleményből kiderül, hogy a megtámadott ember a „Luhanszki Népköztársaság” vámbizottságának korábbi elnöke. A támadást gyilkossági kísérletnek minősítették.

A férfi és fia többszörös sérüléseket szenvedett, jelenleg egy egészségügyi intézményben vannak

– áll a megszálló Oroszország hatósági közleményében.

A megtámadott férfit az oroszok ugyan nem nevezték meg, de az állami hírügynökség és az ukrán média Jurij Afanaszjevszkij néven azonosította. Ellene jelenleg is európai uniós, svájci, kanadai és japán szankciók vannak érvényben. A férfi és fia állapotáról szóló híradások ellentmondásosak, de egyes állítások szerint az állapotuk súlyos lehet.

Moszkva szerint a merényletkísérlettel egy Luhanszkban élő nőt gyanúsítanak. Ő a közlemény szerint vasárnap „egy robbanószerkezettel ellátott telefont” adott át a férfinak, amely a telefon aktiválása után működésbe lépett.

Ukrajna orosz megszállás alatti részein gyakoriak a szabotázsakciók és hasonló támadások, de ezeket a legtöbbször az ukrán biztonsági erőknek tulajdonítják – írja az AFP.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik