A következő élő közvetítés része Négyszemközt tárgyalt Novák Katalin és Zelenszkij, öt pontban állapodtak meg

Épülő toronyházat ért dróntámadás az éjszaka Moszkva központjában

NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint drón csapódott be egy épülőfélben lévő épületbe az orosz főváros központjában. Két szemközti épületen több ablak betört, és a mentőszolgálat dolgozik a környéken – tette hozzá.

A légvédelem két drónt is lelőtt a moszkvai régió Mozhaisk és Himki kerületeiben – közölte az esettel kapcsolatban a védelmi minisztérium.

Áldozatokról nem érkezett jelentés, és az sem derült ki, hogy ki hajtotta végre a támadást, de az orosz hatóságok „a kijevi rezsim újabb terrortámadási kísérletének” minősítették az esetet.

A támadás után szerdán kora reggel felfüggesztették a moszkvai repülőterekre és a repülőterekről induló járatokat. Erre az intézkedésre az elmúlt napokban többször is sor került.

Ez volt a hatodik egymást követő éjszaka, amikor légitámadások érték Oroszország fővárosi régióját – mutatott rá az AFP hírügynökség.

A drónt, amely a Moszkva City komplexumban épülő épületet találta el, elektronikus hadviselési rendszerekkel semlegesítették – közölte a védelmi minisztérium. A drón eszerint elvesztette az irányítást és az épületnek ütközött.

Az amerikai külügyminisztérium a lelőtt drónokról szóló jelentésekre reagálva közölte, hogy Washington nem bátorítja a dróntámadásokat Oroszországban.

Szintén az éjszaka folyamán három idős ember halt meg orosz lövésektől a kelet-ukrajnai Liman város közelében – közölték ukrán tisztségviselők.

(BBC)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik